Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 29 maj, 2023 - 12:52

Regeringsförhandlingarna in på femte veckan – klimat och invandring i fokus

Klimat- och invandringspolitiken har varit de stora frågorna i de pågående regeringsförhandlingarna som i dag gick in på sin femte vecka. 

- Målsättningen är att hitta en överenskommelse på alla stora frågor. Alla visste på förhand att det här inte skulle bli någonting enkelt. Men eftersom alla förhandlande partier och riksdagsgrupper är kvar i Ständerhuset är målet att hitta kompromisser och lösningar för att få en regering till stånd, säger Mats Löfström. 

Enligt Hufvudstadsbladet har det funnits en frustration inom SFP:s riksdagsgrupp och de höll ett långt möte i lördags. 
- Vi har alltid haft ett gott diskussionsklimat med respekt för varandras åsikter men med det sagt så finns det så klart skillnader, det är naturligt och finns i alla riksdagsgrupper. Men den stora linjen har man alltid hittat en gemensam väg kring. Under mötet hittade vi ett enhälligt beslut hur vi skulle gå vidare, säger Mats Löfström. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »