Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 21 januari, 2020 - 14:36Uppdaterad: tisdag, 21 januari, 2020 - 18:14

Regeringen säger upp avtalet om elhybridfärjan

Idag beslöt landskapsregeringen att säga upp avtalet med konsortiet, bestående av Ansgar Ab och Finlands färjetrafik Ab, om färjetrafik mellan Svinö och Mellanholm.
Ålands radio direktsänder presskonferensen klockan 16.00 över webb-tv och radio.

Lantrådet Veronica Thörnroos (C), säger i pressmeddelandet att regeringens linje är att skapa flexiblare lösningar för skärgårdstrafiken genom att se över möjligheterna för en tunnel till Föglö.
- Härmed följer vi den linje som majoriteten i lagtinget vill se, säger hon.
I pressmeddelandet framkommer också att Moderat Samling för Åland, som ingår i regeringen, inte ställer sig bakom beslutet utan hade hellre sett att avtalet omförhandlades.
- Det här var en av knäckfrågorna i regeringsförhandlingarna och vi har varit tydliga med vår linje. Därför röstade vi mot beslutet i regeringen i dag, säger minister Annette Holmberg-Jansson (MSÅ).
Partiet stannar dock kvar i regeringen.
 

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »