Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 31 augusti, 2023 - 17:10

Regeringen godkände meddelande mot rasism

Riksregeringen har nu godkänt det planerade meddelandet mot rasism – eller för “främjande av likabehandling, jämlikhet och icke-diskriminering" som det heter i skrivningarna. Det klarnade under torsdagen. 

Då Svenska folkpartiet tidigare i veckan besökte Åland framhöll partiordförande Anna Maja Henriksson, uppbackad av Ålands riksdagsledamot Mats Löfström, att ett sådant meddelande är en förutsättning för Svenska folkpartiets fortsatta regeringsmedverkan. 

I ett pressmeddelande säger Henriksson att hon ser meddelandet som ett historiskt dokument för motarbetande av rasism. Hon menar att meddelande både är trovärdigt och att det innehåller konkreta åtgärder. 
– Det är första gången ett meddelande om motarbetande av rasism ges till riksdagen. Meddelandet är en klar markering för att regeringen inte godkänner någon form av rasism, och fastställer att regeringen och alla dess ministrar förbinder sig till att aktivt jobba mot rasism och för att främja jämlikhet och icke-diskriminering, säger Henriksson. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »