Publicerad: fredag, 18 september, 2020 - 11:48Uppdaterad: fredag, 18 september, 2020 - 13:29
  • Foto: Victor Enberg

Rederierna ser ökning av bokningar inför helgen

Både Eckerölinjen och Viking Line ser en ökning i bokningssiffrorna inför att reserestriktionerna mot Sverige lyfts i helgen.

- På vissa avgångar är bokningsläget mellan 20 och 40 procent bättre än förra helgen. Men det finns flera faktorer som påverkar, speciellt Skördefesten, säger Maria Hellman-Aarnio, marknadsdirektör på Eckerölinjen.

Också Johanna Boijer-Svahnström, informationsdirektör för Viking Line, säger att trafiken ökar inför helgen, men att man inte räknar med att den i övrigt kommer att öka anmärkningsvärt.
- Vår kryssning från Helsingfors till Åland ikväll har mer än tusen passagerare, och också mellan Åbo och Stockholm rör det på sig, säger Boijer-Svahnström.

Däremot tror hon inte att ålänningarna är på väg till Sverige i stora volymer.
- Jag tror ålänningarna är medvetna om pandemiläget. Det råder fortsättningsvis osäkerhet både på fastlandet och i Sverige och myndigheternas kommunikation har inte varit tillräckligt tydlig. Vi jobbar med att få ett förtydligande, men tror inte trafikvolymerna ökar anmärkningsvärt, säger hon.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »