Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 11 maj, 2020 - 06:06Uppdaterad: måndag, 11 maj, 2020 - 06:46

Rederierna hoppas på närsemestertrend

När coronakrisen väl är över kommer semestrar i närregionen att öka i popularitet, det menar rederierna Viking Line och Tallink Silja.

-Vi tror att närsemester och skärgården kommer att vara attraktiva. Det finns antydningar om att det finns ett intresse om att resa i det egna landet, säger Viking Lines informationsdirektör Johanna Boijer-Svahnström.

Också Erika Janson, kommunikationschef på Tallink Silja Sverige, tror på en närsemestertrend. Men hon säger säger samtidigt att sommarsäsongen fortfarande är osäker eftersom man inte vet vilka restriktioner som kommer att gälla.

-Inklusive Åland så tror jag att hela närområdet kommer att få ett uppsving. Suget efter att resa kommer inte att upphöra för att vi har haft den här coronapandemin, men det kommer troligen att förändras.

Men även om restriktionerna och rekommendationerna som förhindrar resande upphör, kvarstår frågan om människor kommer att våga resa som tidigare.

-Vi brukar inte se nedgångar när det är sämre tider, men nu är det förstås ett virus och det har vi inte upplevt förut, säger Johanna Boijer-Svahnström.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »