Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 6 oktober, 2021 - 15:46Uppdaterad: onsdag, 6 oktober, 2021 - 17:44

Rederier föreslår skärpning av utsläppsmålen

Rederierna föreslår vid IMO:s kommande miljöskyddskommittémöte att målet för att minska utsläppen från sjöfarten skärps. Målet om kolneutralitet senast 2050 skulle vara bindande och gälla all internationell sjöfart.

Det förslag som utarbetats av International Chamber of Shipping, ICS, den globala paraplyorganisationen för rederier, har överlämnats till FN:s sjöfartsorganisation IMO.
ICS representerar mer än 80 procent av världens handelsflotta och Rederierna i Finland har varit med om att föra förslaget framåt.

- Snabba framsteg när det gäller åtgärder för att mildra klimatförändringen är avgörande. Sjöfartsindustrins viljetillstånd är tydligt. Det förslag som nu har framförts till IMO om att skärpa målet är ett tydligt bevis på att hela sjöfartsindustrin är fast besluten att gå mot utsläppsfri sjöfart och vidta åtgärder för att mildra klimatförändringen, säger Tiina Tuurnala, vd för Rederierna i Finland i ett pressmeddelande.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »