Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 17 november, 2020 - 14:23Uppdaterad: tisdag, 17 november, 2020 - 17:36
  • Rederierna följer noga läget när det gäller restriktionerna i Sverige. Pressbild.

Rederier följer läget i Sverige

Sveriges regering höll i går pressträff där de presenterade hårdare coronarestriktioner för att förhindra smittspridning i landet. Bland annat sattes ett tak för allmänna sammankomster till max åtta personer.

Viking Line och Eckerölinjen menar att man redan nu med sina åtgärder kan bemöta de nya kraven, men att man följer med läget.
- Vi håller för tillfället på att titta på vad vi kan göra ännu mera, säger Eckerölinjens marknadsdirektör Maria Hellman-Aarnio.
Viking Line meddelade nyligen att man lägger upp m/s Cinderella redan nu, i stället för efter årsskiftet som ursprungligen tänkt.
- Vi ser att resandet minskar på grund av de nya svenska regelverken och det har gjort det ganska omöjligt för oss att trafikera med Cinderella, säger informationsdirektör Johanna Boijer-Svahnström.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »