Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 20 oktober, 2021 - 22:00Uppdaterad: torsdag, 21 oktober, 2021 - 08:13
  • Inget behov av emission. Foto: ÅRTV.

Rederi Ab Eckerö ser inget behov av nyemission

   -Jag kan inte se något behov av en nyemission. En sådan ordnas vanligtvis för att man behöver eget kapital och vi har inget sådant behov eftersom vi just har färdigställt en refinansieringslösning och har en stabil situation.

Det säger Rederiaktiebolaget Eckerös vd Björn Blomqvist om det initiativ som tagits av Baltic Group Ab, W.J. Dahlman Ab, Oy Erihold Ab och Ab Notberg, som tillsammans äger mer än 10 procent av rederiets aktier.

Intiativtagarna räknar med att en emission skulle medföra ett kapitaltillskott om minst 15 miljoner euro. Intiativtagarna hoppas att en lyckad emission skulle ge rederiet en sådan ekonomisk stabilitet att man kunde utreda en möjlig sysselsättning för Birka Stockholm i stället för att tvingas sälja henne till ett för lågt pris.

Björn Blomqvist säger att man vill sälja Birka Stockholm för att hon är olönsam och det skulle inte en emission ändra på.

Han är kritisk till intiativet och ser det som att en grupp kapitalstarka personer försöker utnyttja en kris till att få mer makt på andra aktieägares bekostnad.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »