Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 25 februari, 2022 - 14:40Uppdaterad: fredag, 25 februari, 2022 - 17:25

Rederi Ab Eckerö gör 30 miljoner i minusresultat

Rederiaktiebolaget Eckerö gjorde ett resultat på -30,6 miljoner euro i fjol, enligt bokslutet för 2021.

Rörelseresultatet landade på -38,1 miljoner, inklusive nedskrivning på m/s Birka Stockholm och en goodwill-nedskrivning.

Den sammanlagda omsättningen uppgick till 122,9 miljoner euro, och 1,4 miljoner passagerare reste med Eckerökoncernens fartyg, något färre än 2020.

En starkare krona har varit positiv för bolaget, men samtidigt har pandemin lett till att försäljning och passagerarvolym varit mindre än under ett normalt år.
Även bränslekostnader har stigit kraftigt.

Enligt bokslutskommunikén har en stor del av personalen, som under perioden i medeltal uppgått till 700, varit permitterad särskilt under det första halvåret.

Bolaget noterar att utsikterna för 2022 är osäkra. Restriktionerna minskar, men det geopolitiska läget innebär ändå att resandet kanske inte återgår till det normala.
Kronan blir åter svagare gentemot euron, och bunkerpriserna kan stiga ytterligare.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »