Publicerad: söndag, 1 december, 2019 - 12:06Uppdaterad: tisdag, 3 december, 2019 - 06:06

Rattfyllor gjorde att polisen inte hann till störande fester

Polisen fick in en anmälan om en trafikolycka på Mångstektavägen i Sund i går kväll. Föraren, som var ensam i bilen, skadades och fördes till sjukhuset.

Men innan dess fick föraren blåsa i alkometern och den visade över 3 promille i blodet. Föraren är misstänkt för grovt rattfylleri. I samband med trafikolyckan observerade polispatrullen en bil i närheten av händelseplatsen vars förare betedde sig avvikande. En till polispatrull åkte till platsen och kunde påträffa den aktuella bilen. Föraren fick blåsa i polisens alkometer, som gav resultatet en promille. Således är även denna förare misstänkt för grovt rattfylleri.

I Mariehamn tappade en förare av mopedbil kontrollen över fordonet och sladdade in i en parkerad personbil. Föraren är misstänkt för äventyrande av trafiksäkerheten.

Det kom även anmälan om störande hemmafester runtom i Mariehamn. På grund av att polisens resurser var ansträngda med att hantera de grova rattfyllerierna kunde ingen patrull skickas för att åtgärda ordningsstörningarna.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »