Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 3 januari, 2023 - 16:13Uppdaterad: tisdag, 3 januari, 2023 - 17:09

Rattfylla och olika trafikbrott

Under årets första dagar har polisen haft trafikkontroller och bland annat upptäckt rattfylleri och fortkörare.

Under söndagskvällen stannades en personbil för kontroll i Sviby, Jomala. Föraren konstaterades ha drygt 1,4 promille i utandningsluften och misstänkts nu för grovt rattfylleri.

Under söndagskvällen och natten till måndagen genomfördes ett flertal trafikkontroller. Cirka 20 fordonsförare och skicket på deras fordon kontrollerades. Ett antal anmärkningar delgavs för bland annat att körkort ej varit med under färd, trasiga bromsljus och trasig registerskyltbelysning. En förare fick böter efter att ha haft oskrapade rutor till den grad att det märkbart skymde sikten och förhindrade föraren att se.

I måndags fick en förare böter för äventyrande av trafiksäkerheten efter att ha kört 97 kilometer i timmen på en 70-väg i Saltvik och fick böter.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »