• Rättegången hålls i Egentliga Finlands tingsrätt. Arkivbild
Publicerad: måndag, 19 augusti, 2019 - 13:46, uppdaterad: måndag, 19 augusti, 2019 - 14:08

Rättegång om penningtvätt utan misstänkt

Huvudförhandlingarna mot den åländske man som står åtalad för grov penningtvätt i Egentliga Finlands tingsrätt i Åbo inleds i brådskande ordning så fort mannen är gripen och förd till Åbo uppger man från tingsrätten.

Rättegången inleddes förra veckan där endast de två fastländska medåtalade infann sig. Förhandlingarna fortsätter imorgon. Huvudförhandlingen mot den åländske mannen är uppskjuten på obestämd tid, eftersom mannen befinner sig i utlandet, vilket Ålands radio rapporterat. Mannen är häktad i sin frånvaro. Enligt åtalet har de två andra personerna bland annat medverkat i affärer som lett till ekonomisk skada eller oklarhet i vad pengar använts till. Ålänningen står åtalad för grov penningtvätt för att genom sina bolag systematiskt ha fört över och tagit emot pengar trots att han varit medveten om att pengarna inte förvärvats på lagligt sätt. Mannens rättsliga biträde har meddelat tingsrätten att kallelsen till rättegången kom så sent att arbetsresan inte kunde ändras, men tingsrätten ansåg att mannen fått informationen i tillräckligt god tid. Rättegångsförhandlingarna mot de två misstänkta kompanjonerna pågår inledningsvis de tre kommande veckorna.

Fler Nyheter

Viveka Eriksson lämnar politiken

Lagtingspolitikern Viveka Eriksson (lib) meddelar att hon inte ställer upp för omval.

Kökar vill placera Ålandstrafikens bokningskontor i skärgården

Kökars kommundirektör Johan Rothberg:
Skärgårdstrafikens bokningskontor Ålandstrafiken ska finnas i skärgården, där man känner till behoven bättre anser Kökars kommundirektör Johan Rothberg .

Polisen övervakade trafiken i skärgården

Polisen har också under helgen ledsagat en gripen person till fängelset i Åbo, och kallats till en address där en person skurit sig och blödde kraftigt, så att ärendet lämnades över till sjukvården.

Fem misstänkta för narkotikabruk, fyra för rattfylleri

Polisen stoppade under natten till lördagen tre förare som alla visade sig vara påverkade av olika narkotiska preparat.

Träd över högspänningsledning orsakade strömavbrott i Lemland

Linjeplanerare Patrik Almblad om avbrottet och telefonfelet
Ungefär 800 abonnenter drabbades under morgonen till söndag av ett strömavbrott då ett träd under natten fallit över en högspänningsledning i Flaka. Under morgontimmarna möttes de som ringde till Ålands elandelslag av en telefonsvarare, något som enligt linjeplanerare Patrik Almblad berott på ett tekniskt fel.

Cykelbana längs Lemlandsvägen stängs av

Gång-och cykelbanan mellan Askuddsvägen i Mariehamn och Vesterkalmarevägen i Jomala ska förbättras.

Hård vind ställer in tur

Viggens angöring till Enklinge i morgon förmiddag ställs in.

Man till sjukhus efter singelolycka i Norrböle

En man som under lördag eftermiddag körde in i en tall på Vikingagränd i Mariehamn fördes till sjukhus. - Tallen gick av och föll över bilen, som i sin tur var ordentligt demolerad, så det har varit mycket kraft inblandat, säger brandinspektör Thomas Mattsson.

ÅM i Folkrace avbrutet efter olycka

En ambulans kallades till Vessingsboda motorbana och tävlingen avbröts efter att en förare tappat kontrollen över sin bil och kört in i en barrikad. Olyckan inträffade 12:59 enligt en åskådare, som rapporterar att föraren och en annan bil var på väg igenom samma kurva. Tävlingen avbröts efter olyckan på grund av skadans allvar.