Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 3 november, 2016 - 15:10Uppdaterad: torsdag, 3 november, 2016 - 15:49
  • Den misstänkte mannen eskorterades av poliser in i rättssalen i dag. Foto: Tomas Tornefjell.

Rättegång om mordförsök inleddes

I dag inleddes rättegången mot den man som är åtalad för att ha försökt mörda sin tidigare sambo i hennes hem i Godby.

Händelsen inträffade den tredje augusti i år och enligt åklagaren Henrik Lindeman har mannen då utdelat ett flertal stick och hugg som lett till livshotande skador på kvinnan.

Skadornas allvarliga art har också bekräftats av rättsläkaren, som sagt att det enbart var en lycklig slump att kvinnan överlevde.

Bestrider mordförsök

Enligt den åtalade mannens advokat besökte den åtalade mannen kvinnan för att han hade viktiga saker att diskutera med sin före detta sambo. Mannen bestrider mordförsök eftersom han inte haft för avsikt att skada eller döda kvinnan. Skadorna ska enligt mannen ha uppstått när de stred om kniven.

Den åtalade medger grovt vållande av kroppsskada, och om tingsrätten kommer fram till att han skadat kvinnan med vett och vilja så medger han maximalt grov misshandel.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »