Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 9 mars, 2012 - 11:55Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Rask-Lindén-målet läggs ner

Landskapsåklagare Karl-Johan Nyholm har lagt ner ärekränkningsmålet mot ÅHS förvaltningschef Peter Rask. Orsaken är att parterna i går eftermiddag skrev på en gemensam överenskommelse. Läkaren Mogens Lindén hade polisanmält Rask för ärekränkning för det som Rask sa om honom i en tidningsintervju. Överenskommelse innebar att Peter Rask bad Mogens Lindén om ursäkt för sina uttalande och beklagar de oriktiga uppgifter han kom med om Lindén. -Eftersom detta är ett målsägarbrott är det målsägaren, alltså i detta fallet Mogens Lindén, som bestämmer om fallet ska läggas ner, säger Karl-Johan Nyholm. Enligt honom är det inte ovanligt att ärekränkningsmål avgörs genom att parterna kommer överens innan det går till domstol. -Det är bra att det kommit överens, inte minst för parterna själva. Nu slipper de en utdragen rättegång för en sådan är det ingen av parterna som vinner något på, säger Karl-Johan Nyholm.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »