Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 9 juni, 2021 - 05:54Uppdaterad: onsdag, 9 juni, 2021 - 16:32
  • Serien Ålands största idrottshändelser inleds i dag.
  • Det här hände berättar om vad som hände på Åland den här veckan för 100 år sedan.

Radioserier om Åland 100 inleds i dag

Ålands Radio uppmärksammar självstyrelsens 100-årsjubileum med sju nya Åland 100-serier som sänds under kommande år.

Serierna heter Tolv ting om Åland, Det här hände, Ålands största idrottsögonblick, Porträttet, Barn i 100 år, Historiepodden och Reseskildring genom Åland.

Redan i dag på självstyrelsedagen sänds det första avsnittet i serien Tolv ting om Åland och det handlar om talmansklubban och dess försvinnande. Programmet sänds klockan 11.00 med repris klockan 17.02.

Första avsnitten i serierna Ålands största idrottsögonblick och Det här hände sänds också i dag som en del av programmet Gomorron. Ålands största idrottsögonblick handlar den här gången om Ålands första olympier Frej Liewendahl och det sänds klockan 09.15 och klockan 09.40 sänds första avsnittet av Det här hände, en serie som berättar om vad som hände på Åland den här veckan för 100 år sedan. Programmen Ålands största idrottsögonblick och Det här hände sänds i repris i Åland i dag i eftermiddag.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »