Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: lördag, 4 juli, 2020 - 13:41
  • "Till er som eldar uppe på bergen i Klosterviken säger vi; låt bli!", skriver Mariehamns räddningsverk. Arkivbild.

Räddningsverket: Elda inte i Klosterviken

På fredagen eldade någon eller några på klipporna i Klosterviken. ”Låt bli!”, skriver Mariehamns räddningsverk på sin Facebooksida.

Det var en besökare som på fredagen uppmärksammat en pyrande liten markbrand på berget och larmat. Personen försökte släcka elden med sitt dricksvatten men det krävdes räddningsväsendets brandsläckare för att lyckas släcka elden.

Branden hade med största sannolikhet spridit sig från en brasa som eldats i en klippskreva, skriver Mariehamns räddningsverk på sin Facebooksida.

Räddningsverket beskriver bergen i Klosterviken som en ”ytterst olämplig plats att elda på” också då eldningsförbud inte råder.

”Platsen är svårtillgänglig för räddningsväsendet eftersom närmaste bilväg är cirka 500 meter bort och endast en snårig stig leder till platsen. Klipporna är mycket branta och höga vilket gör att en insats från sjösidan är riskabel personalmässigt samt att höjderna kan skapa problem med tryckförluster i slangarna”, skriver räddningsverket.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »