Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 21 september, 2020 - 05:45Uppdaterad: onsdag, 23 september, 2020 - 13:21

Räddningsinsatsen förlöpte enligt plan

Från brand- och räddningsväsandets sida förlöpte evakueringen av Viking Lines m/s Amorella smidigt, uppger räddningschef Lennart Johansson.

Evakueringen leddes av Sjöräddningscentralen och Lennart Johansson kan därför bara uttala sig om de delar av operationen där de var involverade.

-Det som begärdes av oss var mottagningen av passagerarna som mestadels skedde i Svinö och så upprättade vi en mottagning i Strandnäs skola där polisen gjorde sin registrering av passagerarna. Alla delområden har fungerat bra och vi har fått mycket bra information från sjöbevakningsstationen, säger han.

För brand- och räddningsväsendet fortsätter arbetet med konsekvenserna av Amorellas grundstötning.

-Oljeskyddet är en landskapsbehörighet så jag misstänker att vi kommer att jobba någon dag med det här, säger Lennart Johansson.

På söndagskvällen fanns inga observationer om oljeläckage.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »