Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 31 maj, 2023 - 16:05Uppdaterad: onsdag, 31 maj, 2023 - 17:19
  • Lars Gottberg och David Andersson. Foto: Lina Hagström

Räddningsbåten Svante G fick maskinhaveri på Föglöfjärden – "Inte optimalt

Räddningsbåten Svante G råkade förra veckan ut för ett motorhaveri och står nu på kajen i Korrvik.

Det var under en läkartransport till Sottunga som en av båtens två motorer fick problem ute på Föglöfjärden. Resan kunde fortsatta i långsammare fart med enbart en fungerande motor men nu är alltså Svante G tagen ur bruk för motorreparation och normalt årligt underhåll. Hur lång tid detta kommer ta är ännu oklart, men det handlar i alla fall om flera veckor – det säger David Andersson på Ålands Sjöräddningssällskap.  

– Tajmingen är inte optimal. Vi är på väg in i våra mer arbetsintensiva perioder med båtåkande. Ett haveri är ju aldrig önskvärt men den här årstiden skulle vi gärna haft alla grejer färdigservade och i skick, säger han. 
David Andersson säger också att inga människor kommer bli lidande på grund av att räddningsbåten Svante G tillfälligt är ur trafik, och att sällskapets övriga stationer med sina enheter får hantera uppdrag i lite större områden under tiden.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »