Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 25 juni, 2024 - 06:06

Rädda barnens barnkonventionspiloter: “Vi får en chans att påverka”

Varje år rekryterar Rädda Barnen Åland ett antal barnkonventionspiloter, vars uppgift är att samtala med barn och unga om deras rättigheter. Årets tema är barns hälsa och välmående.  

Barnkonventionspiloterna har under veckorna de jobbat bland annat besökt förskolor och gjort enkäter där fokuset är barn och ungas hälsa och välmående, både fysiskt och psykiskt. 
– När man är under 18 har man ingen rösträtt och därför inte samma möjlighet att få sin röst hörd. Genom jobbet som barnkonventionspilot får vi ta upp vad barn faktiskt tycker och vi får en chans att påverka, säger en av årets barnkonventionspiloter Isabelle Slotte.  

Viljan att påverka är en av de anledningarna som de unga har som drivkraft till att jobba med detta. De vill påverka för att barn ska må så bra som möjligt både psykiskt och fysiskt.  

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »