Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 31 juli, 2023 - 06:27Uppdaterad: måndag, 31 juli, 2023 - 17:28
  • Pier Schmid och Benjamin Sonck förklarar att besökare från riket bidragit till publikrekordet. Foto: Anton Jordås.

Publikrekord på årets Rockoff

Publikrekordet i år är ett faktum för musikfestivalen Rockoff som tog slut i lördags. Det bekräftas av festivalarrangör Pier Schmid och assisterande festivalarrangör Benjamin Sonck.

En av anledningarna till publikrekordet uppges vara en ökning av österbottniska besökare under det här årets Rockoff.  

– 2018, när jag tog över, hade vi en vision om att öka antalet besökare från fastlandet. Så det är ett jättehårt arbete under väldigt många år som ligger bakom, säger festivalarrangör Pier Schmid.  

Det noteras också en minskning av svenska besökare, men det antas antalet finska besökare ha kompenserat för. Enligt ett pressmeddelande skriver Rockoff att kvällen när Hooja uppträdde uppnåddes ett publikrekord på torget i Mariehamn med 4 400 festivalbesökare.

I samband med en ökning av antalet besökare har det tidigare rapporterats en ökning av antal svimningar i publikhavet. Det dementerar både Schmid och Sonck.  

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »