Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 28 september, 2023 - 11:50Uppdaterad: torsdag, 28 september, 2023 - 11:50
  • M/S Megus provanlöpte Snäckö igår, onsdag. Foto: Satu Numminen

Problem för Mergus vid Snäckö färjfäste – “Stora förhoppningar att lösa det innan söndag”

M/S Mergus, som börjar trafikera tvärgående linjen på söndag, stötte på problem vid ett provanlöp vid Snäckö färjfäste i onsdags. Skärgårdsfärjan passade inte in och anpassningar behöver göras innan färjan sätts i trafik. 

- Det finns alltid problematik i sådana här processer när man kommer in med ett nytt fartyg men vi har stora förhoppningar om att lösa det innan söndag, säger Nordic Jetlines vd Oskar Berndtsson

Sten Schauman, som är upphandlare på landskapsregeringen, säger att man följer med situationen och att en justering kommer att göras i Snäckö hamn. 
- Mergus passade inte in på ett sätt som vi hade hoppats. Om det inte löser sig innan söndag finns reservplaner där man kan flytta färjor till andra linjer, bland annat Ejdern passar ju in på linjen, säger Sten Schauman.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »