Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 22 juni, 2022 - 05:54Uppdaterad: onsdag, 22 juni, 2022 - 12:58

Problem med bilar som parkerar i fel färdriktning

Det olika parkeringsreglerna i riket och på Åland är orsak till många felparkeringar på Åland.

Sedan ett par år tillbaka är det i riket tillåtet att parkera motsatt håll från körbanans färdriktning, och efter det har den typen av parkering ökat markant också på Åland, trots att det inte är tillåtet. På Åland får man endast parkera i körbanans riktning. Katja Rajavuori, parkeringsbiträde i Marieham, säger att det har konsekvenser för trafiksäkerheten.

- Även ålänningar parkerar så. De har läst att det har ändrat i riket och så tror de att det har ändrat här också. Det blir farligt när man har parkerat mot färdriktningen, man mycket sämre sikt än den övriga trafiken, säger Katja Rajavuori.

Katja Rajavuori kan inte säga det sammanlagda antalet böter hon delat ut för förseelsen, men vet att det någon dag blivit flera stycken.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »