Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 22 juli, 2011 - 08:13Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Prispress på nypotatis

Åländska potatisodlare får pressa sina priser för att kunna konkurrera med svensk nypotatis. De fem senaste åren har svenska nypotatisodlare gett sig in på den åländska marknaden med priser som ligger betydligt lägre än de åländska. Den svenska potatisen odlas på ställen som är soligare och varmare vilket innebär att den kan börja säljas i butikerna tidigare. Det är också ett problem eftersom nypotatisen säljer som bäst de första veckorna och de åländska producenterna har nu varit tvungna att sänka priserna rejält. Ålands producentförbunds vd Tage Eriksson menar att flera potatisodlare har beklagat sig över att de måste sänka prisnivån på grund av den svenska prispressen. Enligt honom har dock antalet åländska potatisodlare inte minskat på grund av detta men de har inte heller blivit fler.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »