Publicerad: fredag, 22 juli, 2011 - 08:13, uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Prispress på nypotatis

Åländska potatisodlare får pressa sina priser för att kunna konkurrera med svensk nypotatis. De fem senaste åren har svenska nypotatisodlare gett sig in på den åländska marknaden med priser som ligger betydligt lägre än de åländska. Den svenska potatisen odlas på ställen som är soligare och varmare vilket innebär att den kan börja säljas i butikerna tidigare. Det är också ett problem eftersom nypotatisen säljer som bäst de första veckorna och de åländska producenterna har nu varit tvungna att sänka priserna rejält. Ålands producentförbunds vd Tage Eriksson menar att flera potatisodlare har beklagat sig över att de måste sänka prisnivån på grund av den svenska prispressen. Enligt honom har dock antalet åländska potatisodlare inte minskat på grund av detta men de har inte heller blivit fler.

Fler Nyheter

Omsorgsförbundet heter nu KST

Vid årsskiftet bytte formellt Ålands omsorgsförbund namn till Kommunernas socialtjänst, KST.

Singelolycka vid Knutsbodabrinken

En personbil med två personer körde av vägen vid Knutsbodabrinken i Lemland vid 11-tiden idag.

Skottlossning i Godby visade sig vara fyrverkeri

Polisen fick en anmälan om skottlossning i Godby på lördagskvällen. Vid kontroll visade det sig att det var ett fyrverkeri, och inga vapen som avlossats.

Bilbrand i Hammarland troligen anlagd

Någon gång mellan den 9 och 14 januari förstördes en bil i en brand i Hammarland.

Polisen söker vittnen till farlig trafikincident

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Polisen söker vittnen gällande grovt äventyrande av trafiksäkerheten på Lemlandsvägen i Knutsboda vid 23-tiden på kvällen.

Villkorligt fängelse för grov stöld

Nyhetsnotisen i ljudformat:
En 39-årig man har av tingsrätten dömts till sex månaders villkorligt fängelse för grov stöld, skadegörelse och besittningsintrång.

Häggblom invald i regionkommittén

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Lagtingsledamot Bert Häggblom(Ob) har blivit utsedd till Ålands ordinrie ledamot i Regionkommittén inom EU.

Lindvall ny assistent till Löfström

Mats Löfström:
Emma Lindvall blir ny riksdagsassistent för riksdagsledamot Mats Löfström. Lindvall är hemma från Saltvik och studerar för tillfället handelsrätt vid Svenska Handelshögskolan i Helsingfors.

Praxis styr hur lagtinget hanterar fullmakter

Susanne Eriksson och Conny Nyholm:
Det är praxis, det vill säga hur man brukar göra, som styr hur lagtinget beviljar eller inte beviljar fullmakter till regeringen.