Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 25 september, 2023 - 13:49Uppdaterad: måndag, 25 september, 2023 - 15:20
  • Bild från Alexander Stubbs hemsida.

Presidentkandidat Stubb besöker Åland

Tisdagen den 3 oktober besöker presidentkandidat Alexander Stubb(saml.) Åland på inbjudan av Moderat Samlings lagtingsgrupp. 

Det blir ett öppet möte i Sittkoffska gården mellan klockan 13.00-14.30 där Wille Valve och Annette Holmberg-Jansson har ett samtal med Alexander Stubb om näste presidents utmaningar, vikten av goda relationer och presidentämbetets särskilda koppling till Åland. 

- Det pågår ju presidentval i Finland och det ser ut att kunna bli ett ganska ”jämnt race”. Moderat Samling tycker det är viktigt att det finns möjlighet för ålänningarna att möta Stubb som kan bli republikens näste president och därför vill vi ordna detta öppna evenemang. Vi vill särskilt poängtera värdet av goda relationer med den som är Republikens näste president. Det finns också en särskild koppling mellan Ålands självstyrelse och presidentämbetet, säger Wille Valve i ett pressmeddelande. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »