Publicerad: fredag, 27 november, 2020 - 17:18Uppdaterad: fredag, 27 november, 2020 - 17:42
  • Foto: ÅRTV

Posten väntar sig e-handelsrusch till julen

E-handeln förväntas slå nya rekord i år då folk minskar på fysiska besök i butiker och Åland Post förväntar sig betydligt mer jobb än vanligt på grund av detta och av att människor inte kan träffas i jul i samma utsträckning som vanligt.

- Vi märker av betydligt fler paket som både skickas till och från privatpersoner. Jag tror absolut att det här blir julens melodi, säger Sara Hallman, postkontorschef.

Julruschen har inte börjat ännu, men man håller som bäst på att förbereda sig.

- Lite ökning har vi sett men vi förväntar oss att det kommer igång på riktigt nästa vecka. Man har skickat lillajulklappar lite tidigare än vanliga år. Men julkortsruschen börjar först efter Lucia, säger Eivor Granberg, affärsområdeschef.

Den som vill skicka brev och paket och försäkra sig om att de kommer fram i tid till julafton har orsak att skynda sig lite extra i år.

- Det är färre plan som flyger i år, och de som flyger prioriterar förstås handbaggage över fraktgods, säger Eivor Granberg.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »