Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 15 september, 2021 - 21:00Uppdaterad: onsdag, 15 september, 2021 - 21:00
  • Åland post äger inte sina e-handelskunders produkter, förklarades i tingsrätten på onsdagen. Foto: Johan Ågren

Postchef: Kundens ansvar följa lagen

- Det är alltid kundens ansvar att produkterna de skickar är lagliga. Vi har aldrig skaffat några tillstånd eftersom det inte är våra produkter. Vi äger dem inte, säljer dem inte och marknadsför dem inte.

Det sa Mats Polviander, affärsområdeschef för Pack och distribution på Åland Post, i Ålands tingsrätt under onsdagen. Han är en av sex postanställda som står misstänkta för bland annat grovt skattebedrägeri, grovt dopningsbrott och smuggling.
Han förklarade vidare att hans avdelning inte sköter förtullnings- och beskattningsfrågor och att han inte deltagit i avtalsprocessen med Authentic Produces Limited, vars e-handel gett upprinnelsen till rättegången. Att hans namn ändå finns med på avtalet förklarar han med att han är prokurist för posten.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »