Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 19 november, 2020 - 16:42Uppdaterad: torsdag, 19 november, 2020 - 16:42

Positivt kring åländska önskemål om ny spellag

Landskapsregeringen tycker sig ha fått gehör för de invändningar man fört fram till finska regeringen om förnyelsen av den nya spel- och lotterilagen.

Ändringarna skulle kunna få ödesdigra konsekvenser för Paf om exempelvis betalningsblockeringar som stänger ute alla utländska spelare skulle bli verklighet.

-Vi upplever nu att arbetsgruppen som jobbar med det här på allvar tittar på hur Paf kan undantas en betalningsblockad, om det överhuvudtaget är möjligt att göra med tanke på EU-lagstiftning, säger vicelantrådet Harry Jansson (C).

Huvudspåret är att få till en överenskommelse liknande den som man kom fram till år 2006 då det blev förbjudet för Paf att marknadsföra sig i Finland, men finländska spelare ändå kunde spela på Paf.

-Vi har fört fram EU-rättsliga, grundlagsenliga och självstyrelsepolitiska invändningar. Tidigare har vi fört fram att vi vill att det tillsätts en utredningsman om betalningsblockaden blir verklighet, men där har vi inget hört så det tolkar vi positivt, säger Harry Jansson.
Arbetsgruppen presenterar sitt betänkande kring den nya spellagen i slutet av november.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »