Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 26 mars, 2020 - 17:11Uppdaterad: torsdag, 26 mars, 2020 - 22:16
  • Anders Wiklund, Andreas Perjus och Fredrik Lundberg på Otinova har skäl att vara glada. Foto: Optinova.
  • Chipsfabriken går för fullt. Arkivbild.

Positivt hos Optinova och Chipsen

Efterfrågan är för tillfället hög på både Optinovas och chipsfabrikens produkter.

Beställningarna på Optinovas medicinska utrustning har inte ökat i samband med coronaviruset utan i stället är det främst ett långsiktigt arbete som ligger bakom enligt vd Anders Wiklund. Han menar att det finns möjligheter att vara kreativ även under krisen men det kräver att en del av rädslan i samhället dämpas.

- Rädsla blockerar kreativitet. Därför är det bra om det kommer lite hopp eller positiva nyheter som befriar kreativiteten. Vi har en ö-mentalitet som jag tror underlättar i den här situationen, säger Anders Wiklund.

Även på Orklas chipsfabrik i Saltvik Haraldsby är det positiva tongångar och enligt fabrikschef Christer Söderström har man även tagit in extra personal.

- Fabriken går för fullt i tre skift. Vi ser ingen större skillnad för snacksförsäljningen på grund av corona, men däremot har vi en volymökning på djupfryst mat, berättar han.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »