Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 14 december, 2016 - 06:07Uppdaterad: onsdag, 14 december, 2016 - 07:42
  • Tarja Halonen, Gunnar Jansson och Teija Tiilikainen leder Ålandskommittén.

Positivare om nytt ekonomiskt system

Diskussionen om den stora social- och hälsovårdsreformen i riket och hur den slår mot självstyrelsen kan ha bidragit till att rikets medlemmar i Ålandskommittén nu klarare förstår vikten av ett nytt ekonomiskt system för landskapet.

Det tror kommitténs vice ordförande Gunnar Jansson som är mer optimistisk efter gårdagens kommittémöte i Helsingfors än tidigare i höstas. Sote-reformen kan ha öppnat en del ögon hos riksledamöterna i kommittén.

- Det kan man kanske säga, frågan har ju blivit så konkret, även om vi försökt förklara frågan i Ålandskommittén, säger Gunnar Jansson.

Kommitténs presidium skall nu vid några möten i januari finslipa ett förslag till nytt ekonomiskt system för Åland för att kunna presentera det för hela kommittén i början av februari.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »