Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 26 maj, 2020 - 15:23Uppdaterad: tisdag, 26 maj, 2020 - 17:15
  • Ålands natur och miljö har nu möjlighet att anställa en sommarträdgårdsmästare med hjälp av landskapsregeringens sommarjobbsprojekt säger verksamhetsledare Tove Fagerström. Foto: Nina Smeds, ÅRTV

Positiv respons för sommarjobbsprojekt

Den osäkra turistsäsongen gör att landskapsregeringens projekt med sommarpraktikanter som avlönas av landskapet är välkommet hos turistföretagen.

Det säger Mathias Eriksson, vd för Lekland Åland som bland annat driver Smartpark i Eckerö.

-Vi vet inte hur mycket personal vi ska ta in och hur mycket gäster vi kan få, så det är ett bra sätt att utöka personalstyrkan som man inte skulle våga annars, säger han.

Brudhäll på Kökar har behov för en hel del personal säger innehavaren Natalie Björk, som ansökt om tre sommarpraktikanter.

-Det blir en sådan säsong att vi får vara beredda att jobba utan lön och så mycket som möjligt själva, men under högsäsongen räcker man på långt när inte till, säger hon.

Föreningen Ålands natur och miljö är också en av dem som anmält intresse. Tove Fagerström, som är verksamhetsledare, säger att man nu kan få en sommarjobbare som man annars inte har råd till.

-Vi har sökt en sommarträdgårdsmästare till vår park Tusenskönan som vi har skötselansvar för, säger hon.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »