Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 24 mars, 2010 - 14:50Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Polisutredning om Skarven

Den internutredning som landskapsrevisor Agneta Mannberg-Jansson har gjort angående turerna kring landskapsfärjan Skarven har överlämnats till centralkriminalpolisen. Det framkom vid den presskonferens som förvaltningschef Arne Selander höll i eftermiddag. Att utredningen inte nu offentliggörs beror på att polisen har krävt det. -Det har enligt utredningen begåtts så stora felaktigheter att vi vill att polisen utreder om det eventuellt har begåtts några brott, säger Arne Selander. Han berättar att utredningen visar att budgeten för Skarvenbygget har överskridits med 700.000 euro. Dessutom har en rad felaktigheter och brister uppdagats, bland annat när det gäller anbudsförfarandet och prototokollförandet. Dessutom har flera tilläggsbeställningar gjorts utan att ha sanktionerats på rätt nivå. Förutom detta visar det sig att det finns kostnader för hela 900.000 euro som man borde ha bokfört på Skarvenprojektet men inte har gjort det. Det gäller bland annat löner, men även boendekostnader och hyrbilskostnader i Litauen där fartyget byggdes.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »