Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 19 januari, 2011 - 13:24Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

Polishund söker knark i skolor

I flera år har den åländska polisen gjort för eleverna oanmälda besök i de åländska gymnasialstadieskolorna för att leta efter narkotika. Till sin hjälp har man haft en av polisens egna hundar som är specialiserad på knarksökning. Det var gymnasialstadieskolorna som tog initiativ till de här besöken som ska vara ett förebyggande sätt att stävja knarket bland skoleleverna. Ålands hotell- och restaurangskolas rektor Jan-Erik Sundström är nöjd med det här initiativet, men någon narkotika har aldrig hittats i samband med knarkpolisens besök. Polisen vill inte uttala sig om ifall man verkligen hittat narkotika i skolorna. Däremot medger man att hundarna har spårat knarklukt i skolelevers klädskåp, men det behöver inte betyda att man verkligen har funnit narkotika, säger polisen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »