Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 19 maj, 2023 - 06:14Uppdaterad: fredag, 19 maj, 2023 - 09:52
  • Det var lite efter klockan 17.00 på måndagen som det började brinna. Arkivfoto: Owe Sjöblom

Polisen vill ha bilder och tips om branden i Baltichallen

Polisen ber allmänheten som eventuellt filmade eller tog bilder av branden i Baltichallen på måndagskvällen att höra av sig. 

Det är främst bilder eller filmer från brandens tidiga skede som polisen är intresserade av. Om någon har bilder eller filmer kan de laddas upp på https://pouta.poliisi.fi/brandbaltichallen

Dessutom önskar polisen tips eller annan information om branden. Har någon sett eller hört något som man tror att kan vara av intresse önskar polisen att man skickar in det till tips.aland@polisen.ax, ämne Brand i Baltichallen, eller ringer/messar polisens tipstelefon 040 8479550. 

Sedan branden har polisen genomfört tekniska undersökningar samt säkrat prover från brandplatsen. I det här skedet av utredningen står misstanken om att branden är anlagd fast. Till sin hjälp i undersökningen har även hund utbildad i att söka på brandplatser använts. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »