Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 6 augusti, 2024 - 07:59Uppdaterad: tisdag, 6 augusti, 2024 - 08:21

Polisen varnar för investeringsbedrägerier – kan förlora hundratusentals euro 

Polisen varnar för investeringsbedrägerier där personer till en början lockas till att investera små summor, men med tiden pressas till att investera allt större belopp. Det skriver polisen i ett pressmeddelande. 

Ofta handlar det om bedrägerier där personer investerat sina tillgångar och lånepengar i en virtuell valuta och förlorat tiotusentals euro – till och med hundratusentals euro – till bedragarna.  

Polisen skriver att den här typen av brott är svåra att utreda eftersom brotten dels ofta uppdagas sent, dels kräver omfattande och internationella utredningsinsatser. 

Ett annat problem enligt polisen är att offren ofta upplever skam och därför tvekar att be om hjälp. Polisen skriver att brottsoffer inte ska känna skam för att de har blivit lurade – dagens bedrägerier görs professionellt och vem som helst kan bli lurad. 

Polisen uppmanar alla som misstänker att de blivit lurade att anmäla det till polisen och kontakta sin bank omgående ifall man misstänker att man överfört pengar till en bedragares konto eller lämnat ut sin inloggning till nätbanken. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »