Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 22 maj, 2023 - 10:43
  • Branden i Baltichallen var för en vecka sedan. Arkivbild: Tomas Tornefjell

Polisen utreder om det finns samband mellan bränderna i och vid Baltichallen

Polisen utreder om förra veckans brand i Baltichallen och söndagens brandtillbud i närheten av Baltichallen kan ha något samband. 

- I det här skedet har vi inte något så konkret att vi kan säga att det finns ett samband, men kopplingen mellan tillbuden är att de skett nära varandra, både i tid och fysiskt avstånd, säger kommissarie Tommy Thörnroos

När det gäller branden i Baltichallen som var för en vecka sedan har polisen gjort olika undersökningar, fått in filmer och bilder och de har även fått olika tips. Men hur utredningen går kan inte Thörnroos uttala sig om i nuläget eftersom förundersökningen är i ett så pass tidigt skede. 

Brandtillbudet i går söndag var i skogspartiet mellan Baltichallen och Ringvägen. Det var ett område på cirka tio kvadrat som var svart och polisen hittade ett ljusliknande föremål i området. 
-  Vi har gjort tekniska undersökningar även där och vi vill gärna ha in tips om någon sett eller hört något, säger Tommy Thörnroos. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »