Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 21 oktober, 2024 - 16:12Uppdaterad: måndag, 21 oktober, 2024 - 19:20

Polisen utreder misstänkt mordförsök

Tre personer har häktats misstänkta för mordförsök på Åland. I utredningen samarbetar Centralkriminalpolisen och Ålands polismyndighet.

Förundersökningen pågår fortfarande eftersom samtliga personer som misstänks ännu inte har påträffats. I ett pressmeddelande skriver polisen att man kom gärningspersonerna på spåren i början av 2024 men att mordet hade planerats till oktober 2023.

De misstänkta ska då ha rest till Mariehamn för att ta livet av en person och med sig hade de ett olovligt handvapen som nu finns i polisens förvar.

– Fallet utreds som försök till mord på grund av att gärningen begåtts med berått mod, det vill säga efter planering och förberedning, säger undersökningsledare kriminalkommissarie Matti Airaksinen vid Centralkriminalpolisen i pressmeddelandet.

Åtalen för de tre som häktats ska väckas senast den 21 november.

Undersökningsledaren Matti Airaksinen vid Centralkriminalpolisen skriver i ett mejl till Ålands Radio sent på måndagseftermiddagen att han svarar på frågor om fallet på tisdagen.

Även Ålands polismyndighet säger att man eventuellt gör ett uttalande om fallet på tisdagen.

 

Artikeln uppdaterades 19:20 med mejlsvaret från Matti Airaksinen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »