Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 12 september, 2023 - 11:47Uppdaterad: tisdag, 12 september, 2023 - 14:19
  • Polisen ringer inte ut med sin tipstelefon. Arkivbild.

Polisen tipstelefon är spoofad

Polisen meddelar att deras tipstelefonnummer 040 84 79 550 är spoofad, vilket är en form av telefonbedrägeri där någon maskerar sin nummerpresentation så att det ser ut att komma från ett annat nummer. 

Flera personer har fått samtal från tillsynes mobiltelefonnummer 040 84 79 550. Personer som kontaktats från telefonnumret har till polisen berättat att personen som ringde presenterade sig som polis och att det handlade om något lån som sökts på Andelsbanken. Polisen påminner om att man aldrig ska lämna ut bankuppgifter till någon över telefon. Logga inte under samtalet in med nätbankskoder eller bank-id, ladda inte ner någon programvara på dator eller telefon på uppmaning av ett samtal. Lägg på luren, kontakta din bank direkt och anmäl händelsen till polisen. 

Polisen ringer inte ut med denna telefon. Det är inte telefonen som ringer, utan samtalet kan komma varifrån som helst, det är endast numret som används av den som nu saboterar polisens teletrafik. 

Man kan fortfarande lämna tips på detta telefonnummer.Om polisen önskar information och ringer upp, sker det inte från detta telefonnummer. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »