Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 11 februari, 2020 - 18:40Uppdaterad: onsdag, 12 februari, 2020 - 10:30

”Polisen tar det på yttersta allvar”

Det var i tisdag förmiddags som anmälan kom till polisen om att någon skrivit ett hot på en spegel i ett badrum i Godby högstadieskola. Budskapet löd ”Skolskjutning 22.4.2020”.

Polisen åkte till skolan och dokumenterade hotet och talade med elever och lärare berättar kommissarie Christoffer Ahlfors.

-Polisen tar alltid skolhot på fullaste allvar, säger han.

Man har inlett en förundersökning om olaga hot, och uppmanar föräldrar att tala med sina barn. Om någon har kännedom om händelsen vill polisen ha information om det. Straffet för olaga hot är från böter till två års fängelse. Om den som skrivit hotet är under 15 år är man inte straffmyndig och då blir det ett barnskyddsärende.

-Om man försökt vara rolig eller gjort det som ett skämt är det ett jättedåligt skämt. Det är viktigt att förstå allvaret att det inte är okej att göra så, säger Ahlfors.
Det finns ingen direkt hotbild i detta skede enligt Christoffer Ahlfors.

-Nu handlar det om att någon skrivit något på en spegel och jag ser ingen anledning till att skolan inte skulle kunna fortsätta med sin verksamhet som vanligt, säger han

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »