Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 22 juli, 2022 - 13:07

Polisen: Sommaren hittills lugn

Trots upphävda coronarestriktioner och mer människor i omlopp så har sommaren hittills varit lugn för polisens del, det menar kommissarie Martin Österman.

Att coronarestriktionerna är borta märks ändå till viss del.

”Att det är mera människor och turister i farten leder överlag till en större mängd polisiära uppdrag”, skriver han i ett mejl till Ålands Radio.

Däremot ligger antalet polislagsgripanden, som oftast har att göra med ordningsstörningar, på samma nivå som vid den här tiden ifjol. Skillnaden mellan nu och då samhället var mer stängt finns i var ordningsstörningarna äger rum.

”Ordningsstörningarna som sker i hemmen och vid privata tillställningar förflyttas till viss del till offentliga platser och tillställningar”, skriver Martin Österman.

I dag inleds Rockoff-festivalen samtidigt som många andra evenemang äger rum runtom på Åland. Det här beaktar polisen när de planerar sin verksamhet även om det är arrangörerna som ansvarar för den allmänna ordningen under tillställningarna.

”Polismyndigheten satsar till exempel på synlig närvaro och förebyggande arbete och det här kan synas till exempel genom att man oftare än vanligt ser patruller som rör sig till fots på platser där människor samlas”, skriver Martin Österman.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »