Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 22 februari, 2023 - 17:22Uppdaterad: onsdag, 22 februari, 2023 - 17:29
  • Polisen har bland annat stoppat en drogpåverkad förare under det senaste dygnet.

Polisen påträffade drogpåverkad förare

Under det senaste dygnet har polisen bland annat stoppat en förare som var påverkad av narkotika, kontrollerat nykterheten i trafiken och delat ut böter till en förare som körde en bil med dåliga däck.

Vid en kontroll av ett fordon i Mariehamn visade det sig att föraren testade positivt på ett narkotikasnabbtest och polisen påträffade även en mindre mängd narkotika i bilen. Föraren misstänks för rattfylleri och två fall av straffbart bruk av narkotika. Polisen utreder ärendet vidare.

Polisen påträffades även ett obesktigat fordon i Mariehamn. Fordonet var även utrustat med däck som var i strid med bestämmelserna. Fordonets registerskyltar avlägsnades, och föraren delgavs böter för två fall av trafikförseelse.

I Jomala genomfördes en nykterhetskontroll, 19 förare kontrollerades och samtliga var nyktra.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »