Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 2 oktober, 2023 - 10:08Uppdaterad: måndag, 2 oktober, 2023 - 12:39
  • Bland annat helikopter är med i övningen. Arkivbild.

Polisen och Gränsbevakningsväsendet utför samarbetsövning på Åland

Sydvästra Finlands polisinrättning, Ålands polismyndighet, Helsingfors polisinrättning och Gränsbevakningsväsendet utför en samarbetsövning på Åland i dag och i morgon 2–3 oktober.  

Syftet med övningen är att utveckla olika myndigheters verksamhet i situationer som utgör en allvarlig fara för allmän ordning och säkerhet samt vid skötandet av allvarliga brottssituationer.  

Övningen utförs i yttre skärgårdens krävande maritima omständigheter och områden som är utmanande att nå.  

Personalen som deltar i övningen rör sig med fordon, båt och helikopter speciellt på fasta Åland och på Kökar. Det är möjligt att myndigheterna avspärrar områden som används under övningen och att det på området syns rikligt med utrustning och personal som deltar i övningen. 

–Vi övar regelbundet och det här är vanlig övning som allmänheten inte behöver oroa sig över, säger polischefen Johan Pawli till Ålands Radio. 

Övningsstyrkorna rör sig på allmänt vägnät och verksamheten orsakar eventuellt buller. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »