Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 7 april, 2021 - 14:40Uppdaterad: onsdag, 7 april, 2021 - 17:24
  • Bland annat cyklister kontrolleras extra. Arkivbild.

Polisen kollar lätta trafiken

Under den här och den kommande veckan har polisen extra koll på den lätta trafiken och det resulterade i går i ett par åtgärder.

Två cyklister fick anmärkningar för att ha struntat i att väja för motordrivna fordon i korsningen Torggatan-Storagatan i Mariehamn. I den korsningen är det den lätta trafiken som har väjningsplikt.

En fordonsförare körde ut från en parkeringsplats på Lövuddsvägen i Jomala utan att iaktta väjningsplikten och det blev böter och misstanke om äventyrande av trafiksäkerheten. En annan förare körde mot rött ljus på Godbyvägen i Mariehamn och polisen delade ut böter och misstanke om trafikförseelse.

Polisen uppmanar också alla cyklister att se om sina cyklar eftersom det kommit in en hel del anmälningar om cykelstölder under den senaste tiden. Det har inte enbart handlat om att man har lämnat sin gamla cykel olåst, utan även värdefullare cyklar som har varit låsta har försvunnit på kort tid från cykelställ i centrum medan ägaren har uträttat ärenden.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »