Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: lördag, 28 mars, 2020 - 14:12Uppdaterad: lördag, 28 mars, 2020 - 15:05
  • Polisen har under de senaste dagarna skingrat vissa samlingar med ungdomar. Foto Ida Jansson

Polisen har skingrat folksamlingar

Polisen har under de senaste dagarna noterat enstaka folksamlingar på över tio personer och bett dem skingra sig.

Det berättade kommissarie Tommy Törnroos på dagens presskonferens då det gäller coronaläget.

-Det har gällt ungdomar som samlats både i stan och på landsbygden. Här vill vi uppmana föräldrar att förklara de här rekommendationerna och olämpligheten att samlas fler än tio stycken med tanke på smittspridningen, säger Tommy Törnroos.

Grundregeln för när det är tillåtet att samlas eller inte utgår från 10-personersregeln. I en del fall är det en rekommendation att inte samlas fler än tio medan det i andra fall är förbjudet. Det är förbud att samlas mer än tio personer när det är tillstånds- eller anmälningspliktigt, till exempel vid demonstrationer.

-Det är inte förbjudet att några kompisar samlas eller om man råkar stöta på varandra på stan eller om man motionerar tillsammans. Men vi uppmanar trots det att inte vara tillsammans, säger Tommy Törnroos.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »