• Nu har polisen en misstänkt för skolskjutningshotet mot GHS. Arkivfoto.
Nyhetsnotisen i ljudformat:
Publicerad: fredag, 14 februari, 2020 - 09:44, uppdaterad: fredag, 14 februari, 2020 - 12:31

Polisen har en misstänkt för skolskjutningshotet

En elev som går i Godby högstadieskola är nu misstänkt för skolskjutningshotet som riktades mot skolan i tisdags.

- Vi har varit i kontakt med ett antal ungdomar och vi har också hört en elev på skolan som misstänkt, säger förundersökningsledaren Christoffer Ahlfors.

Han säger att polisen fått in en del tips, men att man gärna vill ha in flera. Polisen har varit på plats i Godby högstadieskola alla dagar sedan hotet och upplever att många elever och lärare har haft behov av att prata och ställa frågor.
- Visst finns det en viss oro och vi försöker vara så tillgängliga som möjligt. I mån av möjlighet har vi en patrull där även i dag, säger Ahlfors.

I det här skedet av utredningen kan Ahlfors inte säga något om hur allvarligt menat hotet om en skolskjutning var.
- Men obereonde så är det allvarligt att göra såhär. Det skapar en massa onödig oro och det när något man definitivt inte bör göra, säger han.

Fler Nyheter

Nära kollision i hamnen

I går var det riktigt nära att Tallink Siljas fartyg Silja Galaxy och Baltic Princess skulle ha kolliderat i västra hamnen i Mariehamn på grund av den hårda vinden.

UPPDATERAT kl 17.45: Många ålänningar strandsatta på Gran Canaria

Mattias Andersson intervjuades på söndagförmiddag
Flertalet ålänningar är fortsatt strandsatta på Gran Canaria efter att en sandstorm stängde flygplatsen i Las Palmas igår.

Träd blåste omkull och många utan el

Räddningstjänsten hade sex uppdrag under gårdagen varav alla handlade om träd eller telefonstolpar som blåst omkull i stormen.

Man fick villkorligt fängelse för grov rattfylla

Villkorligt fängelse och böter blev domen för en man som kört bil alkoholpåverkad mellan Solberget och Svibybron.

Hård vind stoppar Simskälafärjan

Det hårda vädret leder till ett trafikuppehåll på Simskäla-linfärjelinjen mellan Timskär och Vattungsrevet. Trafikuppehållet väntas vara mellan klockan 19.00 på lördagen och klockan 02.00 på söndagen.

Varning för farligt kraftig vind

Meteorologiska institutet varnar för farligt kraftig vind, 25 m/s i stormbyarna, från och med lördagskvällen vid 22-tiden till och med söndagsmorgonen.

Flera strömavbrott under helgen

Vid 16.55 på lördagen var 240 hushåll utan ström i Sund och 20 minuter dessförinnan var över tusen husåll drabbade. På fredagskvällen var över 2 700 hushåll på västra Åland utan el för en kortare tidsperiod. Alla har fått tillbaka strömmen.

Landskapsregeringen föreslår ändringar i jaktförordningen

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Jakttiden för rådjur förlängs samtidigt som småskrake och brunand fredas från jakt. Det är exempel på förändringar i landskapsregeringens förslag på en ändring av jaktförordningen.

Vädret påverkar skärgårdstrafiken

m/s Skiftet angjorde inte Husö klockan 15.35 på lördagseftermiddagen. Detta på grund av hård vind.