Publicerad: lördag, 9 februari, 2019 - 12:25

Polisen hade en hel del att stå i

Under fredagen och natten till lördagen hade polisen en hel del att stå i och kallades till flera olika uppdrag.

I trafiken var det en mindre olycka mellan två personbilar på Västra utfarten. Sammanstötningen mellan de båda fordonen var ett resultat av att en förare hade förberett sig för att svänga vänster och de bakomvarande fordonet hade inte hunnit iakttaga detta i tid. Lite senare fick polisen uppgifter om att ett par travhästar med tillhörande sulky sprang lösa utan sina förare i en landsortskommun. När väl polisen kommit framtill platsen hade samtliga hästar fångats in.

Ungdomspolisen ordnande en egen inbjudan till en hemmafest med flertalet minderåriga där de flesta festdeltagarna tog till flykten. Under ordningsövervakning på Nygatan vid krogstängning fick polisen ingripa då två av de ca. 12 personer som samlats vid pizzacantinen för utfodring lyckats trassla ihop sig i varandra på ett aggressivt sätt. Och sjöbevakningen på Kökar assisterade polisen vid ett familjegräl som pågick sent utåt småtimmarna. Sjöbevakningspatrullen löste bekymret på plats, alkohol fanns med i bilden.

Fler Nyheter

Air Leap fick nytt kontakt

Avgående infrastrukturminister Mika Nordberg och Air Leaps vd Magnus Ivarsson
Landskapet ger flygbolaget Air Leap ett kontrakt för att sköta flygtrafiken mellan Mariehamn och Stockholm i en upphandling som slutfördes idag. Detta trots att flygbolaget tidigare haft problem med försenade och inställda flyg.

Obs höll positiva regeringssamtal

Obunden samlings partiordförande Bert Häggblom
Obunden samlings partiordförande Bert Häggblom är nöjd med de inledande samtalen med centern som under dagen hållit en allra första regeringssondering med de olika partierna.

Många tittade på valvakan

Nyhetsnotisen i ljudformat
Under söndagskvällen och under natten mot måndag streamades Ålands Radios valvaka från Alandica närmare 5000 gånger av över 2700 personer via Ålands Radios hemsida.

Lind nominerad till Augustpriset

Nyhetsnotisen i ljudformat
Författaren Åsa Lind, som tidigare var bosatt på Brändö, har tillsammans med Joanna Hellgren nominerats till Augustpriset för årets svenska barn- och ungdomsbok.

Ansvarsfrågan om internetröstningen ska utredas

Nyhetsnotisen i ljudformat
Ansvarsfrågan kring den inställda internetröstningen kommer att utredas.

Dags att nominera vinnare till Rädda Barnen-priset

Nyhetsnotisen i ljudformat
Det är tid att nominera vinnaren till årets Rädda Barnen-pris.

Misstänkta nödraketer - men ingen i nöd

Nyhetsnotisen i ljudformat
Flera personer ringde in till Sjöräddningscentralen efter misstanke om att nödraketer hade avfyrats öster om Mariehamn sent på söndagskvällen.

Ännu oklart hur många brevröster som hann fram

Nyhetsnotisen i ljudformat
Ännu finns ingen samlad bild över hur många brevröster som i tid kom in till lagtings- och kommunalvalen. Valadministratör Casper Wrede säger att han bett kommunerna om de här uppgifterna.

Raadik fortsätter i ÅU

Nyhetsnotisen i ljudformat
Försvarsspelaren Pille Raadik har undertecknat ett nytt kontrakt med Åland United och det innebär att hon nu är klar för sin tionde säsong med laget. Kontraktet sträcker sig över två år.