Publicerad: lördag, 9 februari, 2019 - 12:25

Polisen hade en hel del att stå i

Under fredagen och natten till lördagen hade polisen en hel del att stå i och kallades till flera olika uppdrag.

I trafiken var det en mindre olycka mellan två personbilar på Västra utfarten. Sammanstötningen mellan de båda fordonen var ett resultat av att en förare hade förberett sig för att svänga vänster och de bakomvarande fordonet hade inte hunnit iakttaga detta i tid. Lite senare fick polisen uppgifter om att ett par travhästar med tillhörande sulky sprang lösa utan sina förare i en landsortskommun. När väl polisen kommit framtill platsen hade samtliga hästar fångats in.

Ungdomspolisen ordnande en egen inbjudan till en hemmafest med flertalet minderåriga där de flesta festdeltagarna tog till flykten. Under ordningsövervakning på Nygatan vid krogstängning fick polisen ingripa då två av de ca. 12 personer som samlats vid pizzacantinen för utfodring lyckats trassla ihop sig i varandra på ett aggressivt sätt. Och sjöbevakningen på Kökar assisterade polisen vid ett familjegräl som pågick sent utåt småtimmarna. Sjöbevakningspatrullen löste bekymret på plats, alkohol fanns med i bilden.

Fler Nyheter

Hamnbolaget ser positivt på framtiden

Roger Jansson intervjuas av Tomas Tornefjell:
Mariehamns Hamn AB gjorde ett resultat på drygt 250 000 euro under 2018. Det framgår av årsberättelsen. Styrelsens ordförande Roger Jansson är nöjd...

Rattfyllerist och fortkörare

I dag stannade polisen en personbil på Sundsvägen i Sund som framfördes i en hastighet av 112 kilomter per timmme på en sträcka där högsta tillåta...

Slopa tandvårdsbil och stöd för kommunreform

Slopa tandvårdsbilen och processtödet till kommunerna för att genomföra kommunsammanslagningen. Det föreslås i två budgetmotioner med anledning av landskapsregeringens förslag till första tilläggsbudget för 2019.

Åland ska lämna B7-samarbetet

Kanslihandläggare Marcus Åkerblom intervjuas av Felix Quarnström:
Åland ska lämna B7-samarbetet. Det säger Marcus Åkerblom , kanslihandläggare på landskapets enhet för rättsliga och internationella frågor.

Grovt skattebedrägeri i rätten

Felix Quarnström rapporterar:
Drygt 150 000 euro i mervärdesskatt uteblev då tre komponentpaket för att bygga radhus köptes in i samband med Hassellängan-projektet i Kalmarnäs. Detta enligt en stämningsansökan där finska staten och tullväsendet står som målsägande.

Löfström andra viceordförande i sin riksdagsgrupp

Ålands riksdagsledamot Mats Löfström valdes i dag till andra viceordförande i Svenska riksdagsgruppen där Svenska Folkpartiet och den åländska ledamoten ingår.

Töftölinjens färja ersätts med mindre tonnage

Töftölinjens ordinarie vajerfärja med 100 tons kapacitet tas ur trafik för planerat underhåll i morgon, onsdag preliminärt fram till den 30 april.

TV-störningar på grund av servicearbete nattetid

På grund av servicearbeten hos underleverantör kommer det att förekomma störningar och kortare avbrott på Yles TV-kanaler (både SD- och HD-kvalitet)...

Språkforskare prisbelönas av kulturstiftelsen

Eva Sundberg och Ralf Svenblad som båda utforskat och dokumenterat åländskt språkbruk tilldelas Ålandsbankens kulturpris av Ålands kulturstiftelse.