Publicerad: lördag, 9 februari, 2019 - 12:25

Polisen hade en hel del att stå i

Under fredagen och natten till lördagen hade polisen en hel del att stå i och kallades till flera olika uppdrag.

I trafiken var det en mindre olycka mellan två personbilar på Västra utfarten. Sammanstötningen mellan de båda fordonen var ett resultat av att en förare hade förberett sig för att svänga vänster och de bakomvarande fordonet hade inte hunnit iakttaga detta i tid. Lite senare fick polisen uppgifter om att ett par travhästar med tillhörande sulky sprang lösa utan sina förare i en landsortskommun. När väl polisen kommit framtill platsen hade samtliga hästar fångats in.

Ungdomspolisen ordnande en egen inbjudan till en hemmafest med flertalet minderåriga där de flesta festdeltagarna tog till flykten. Under ordningsövervakning på Nygatan vid krogstängning fick polisen ingripa då två av de ca. 12 personer som samlats vid pizzacantinen för utfodring lyckats trassla ihop sig i varandra på ett aggressivt sätt. Och sjöbevakningen på Kökar assisterade polisen vid ett familjegräl som pågick sent utåt småtimmarna. Sjöbevakningspatrullen löste bekymret på plats, alkohol fanns med i bilden.

Fler Nyheter

ÅF stöder Löfström

Ålands framtid ställer sig bakom den sittande riksdagsledamoten Mats Löfström inför riksdagsvalet den 14 april. Det skriver partiet i ett pressmeddelande.

Pollensäsongen lindrigare än förra året

Agneta Ekebom, biolog på polynologiska laboratiet vid naturhistoriska riksmuseet i Stockholm.
Årets pollensäsong blir relativt tidig men troligtvis lindrigare än förra året. Björken blommar kraftigt vartannat år och 2018 var ett år med kraftig blom.

Polisen stoppade drogpåverkad

Under onsdagskvällen och natten till torsdag rapporterar polisen om följande.

Finström önskar seniorboende

Kommunstyrelsen i Finström beslöt på sitt senaste möte att man ska annonsera efter utomstående aktörer som ska bygga ett seniorboende på den gamla dagistomten i Godby, som är i anslutning till äldreboendet Rosengård.

Ekonomiska överenskommelsen godkänd i riksdagen

Ålands riksdagsledamot Mats Löfström om beslutet:
Igår klubbades den ekonomiska uppgörelsen mellan Åland och riket i riksdagen som ett av de sista ärendena under dagen.

Åländsk transport förberedd på minskade utsläpp

EU-parlamentariker Nils Torvalds, Hans-Erik Eker från Transmar och Åland Posts Jonas Back
EU-parlamentet enades med representanter för de olika EU-länderna igår om ett gemensamt mål för att minska koldioxidutsläppen från tung transport.

Vinden ställer till det i skärgårdstrafiken

Ålandstrafiken meddelar att dagens hårda vind ställer till det en del för m/s Gudingen och m/s Odin idag.

Lärarna respekteras på Åland

Lärarna Mikael Virta och Gustav Rask
Situationen för de åländska lärarna är bra, säger lärarna Mikael Virta och Gustav Rask som arbetar i Kyrkby högstadieskola. Debatten om situationen i skolan har gått het den senaste tiden men det är inte synd om lärarna, säger Mikael Virta.

Lemland vill ha större daghem

Camilla Pada, barnomsorgsledare i Lemland
Planeringen för att bygga nya daghem i Lemland är långt kommen och förhoppningen är att det första spadtaget för det planerade nybygget i Söderby kan tas inom det här året.