Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: lördag, 17 april, 2021 - 19:14Uppdaterad: lördag, 17 april, 2021 - 19:35

Polisen hade en hel del att göra

Under fredagen och natten till lördag hade polisen en hel del att stå i, bland annat rån, grov rattfylla och olovlig fordonskombination.

På fredagseftermiddagen kom en anmälan om att en person hade blivit rånad i Mariehamn. Polisen kunde konstatera att en händelse inträffat, de kunde identifiera den misstänkte genom en film som spelats in av ett vittne och ärendet utreds initialt som försök till stöld och misshandel. Alkohol fanns med i bilden och ärendets karaktär var svår att utreda på plats. Förundersökning pågår.
Från Föglö kom en anmälan om rattfylleri och med hjälp av skärgårdstrafiken och sjöbevakningen kunde fyllerifärden stoppas. Föraren är misstänkt för grovt rattfylleri och sitter kvarhållen hos polisen.

I Finström påträffades en fordonskombination vars släp var obesiktat. Det visade sig även att förarens körrätt inte räckte till för att dra det bromsade släpet. Böter delgavs i detta fall och föraren är misstänkt för olovlig körning, dagsböter delgavs och körrätten drar polisen in för en tid. I Finström kördes även en annan fordonskombination vars släps totalvikt överskred högsta tillåtna. Böter delgavs.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »