Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 24 januari, 2020 - 06:30Uppdaterad: fredag, 24 januari, 2020 - 08:13
  • En förare stannade inte trots polisens signaler och är misstänkt för äventyrande av trafiksäkerheten. Foto Ida Jansson

Polisen följde efter fortkörare

Polisen upptäckte i går att en förare körde 112 km/h på Nya Godbyvägen och svängde om för att följa efter.

"Efterföljandet varade i flera kilometer innan föraren stannade", skriver polisen i ett pressmeddelande. Föraren är misstänkt för trafikförseelse och äventyrande av trafiksäkerheten för att inte ha stannat på polisens tecken.

På Eckerövägen i närheten av en korsning körde en förare om två framförvarande fordon, trots att sikten var otillräcklig på grund av ett backrön. Föraren är misstänkt för äventyrande av trafiksäkerheten men bestred brott och ett interimistiskt körförbud utfärdades då föraren genom sitt handlande var likgiltig för trafiksäkerheten. Polisen omhändertog körkortet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »