Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 18 september, 2023 - 10:52Uppdaterad: måndag, 18 september, 2023 - 13:08

Polisen bötfällde aggressiv kryssningsresenär

Under natten till söndag grep polisen en kryssningsresenär som betett sig aggressivt.  

“Personen delgavs böter då denne gjort motstånd mot person som upprätthåller ordningen”, skriver polisen i ett pressmeddelande.  

Under helgen som gick har polisen bötfällt ett antal fortkörare och påträffat två förare som misstänks för rattfylleri. Den ena föraren påträffades på lördagen på Hammarlandsvägen i Jomala och misstänks för både rattfylleri och straffbart bruk av narkotika. Den andra föraren stannades av en polispatrull på söndagskvällen i Jomala eftersom fordonen inte var besiktat.  

“Då fordonet stannades så blåste föraren över gränsen för grovt rattfylleri i polisens alkometer”, skriver polisen. 

På fredagskvällen stannade polisen en minderårig mopedist som körde utan hjälm i Finström. Personen saknade körkort för moped och hade druckit alkohol men överskred inte gränsen för rattfylleri. Nu utreder polisen ärendet som olovlig körning, trafikförseelse och alkoholförseelse.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »