• Polisen ryckte ut när de fick in en anmälan om en pojke som poserade med ett vapenliknande föremål på sociala medier. Arkivfoto: Ida Jansson.
Publicerad: fredag, 8 september, 2017 - 16:18

Pojke poserade med låtsasvapen

En ung pojke som hade lagt upp bilder av sig själv på Instagram där han poserade med ett skjutvapen i handen fick besök av polisen.

Polisen hade fått en anmälan om bilderna och eftersom vapnet såg äkta ut så åkte polisen hem till pojken. Vid husrannsakan visade det sig att vapnet var en leksak.
I ett pressmeddelande skriver polisen att det oftast är omöjligt att på avstånd bedöma om ett vapenlikande föremål är ett riktigt vapen eller en replika, så man bör undvika att posera med replikor som kan skrämma andra.
I det aktuella ärendet har polisen hållit ett möte med pojken, hans vårdnadshavare och en tjänsteman från socialen. Polisen gör också en skriftlig barnskyddsanmälan med anledning av händelsen.

Fler Nyheter

Pub Stallhagen tjänade inget på Fishbait

Pub Stallhagens ägare, Christian Ekström, intervjuas av Frippe Granlund
I tre år samarbetade Christian Ekströms bolag Pub Stallhagen med först Fishbait och senare med föreningen Örock som i sin tur anordnade Fishbait-festivalen.

Ms Knipan och Odin ställer in turer

Ms Knipan angör inte Torsholma och Enklinge i dag, tisdag, på grund av rådande väderförhållanden. Det meddelar Ålandstrafiken.

Petri Carlsson lämnar stadsstyrelsen

Petri Carlsson intervjuas av Owe Sjöblom
Moderaten Petri Carlsson lämnar posten som ordförande för stadsstyrelsen. Totalt har han varit ordförande i sex år, men nu står han inte till förfogande när det är dags för att utse stadsstyrelsen för de kommande två åren.

Eckeröavgångar ställs in

M/s Eckerös avgång från Grisslehamn klockan 15.00 i dag och klockan 18.30 från Eckerö ställs in på grund av det hårda vädret.

Club Marina stäms

Häv hyresavtalet med Club Marina Ab och ålägg bolaget att ersätta obetalda hyror på drygt 42.000 euro.

Ändrad polispension sparar mycket

Pensionshandläggaren Monica Clemes förklarar varför pensionsreformen för poliserna föreslås:
Det kostar landskapsregeringen 170.000 euro om en polis går i pension fem år tidigare än andra. Det säger pensionshandläggaren Monica Clemes.

Erkännande i Visit Åland-rättegången

Eva Ringbom-Fonsell följde dagens rättegång
Den ekonomiansvarige som förskingrat pengar från sin arbetsgivare Visit Åland erkände brott i dag när rättegången drog i gång i Ålands tingsrätt.

Ny styrelseordförande i Saltvik

Saltvik har fått en ny kommunstyrelseordförande. Fullmäktige har utsett Mathias Johansson till ordförande för kommunstyrelsen som ifjol leddes av Runar Karlsson.

Vädret påverkar Gudingen

Trafikmeddelande: M/s Gudingen angör inte Kyrkogårdsö eller Husö i dag, tisdag. Orsaken är det rådande väderförhållandet, meddelar Ålandstrafiken.