Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 19 december, 2016 - 10:46Uppdaterad: måndag, 19 december, 2016 - 10:47
  • Mikael Bergwall är verksamhetsledare i Sjökvarteret. Arkivfoto: Owe Sjöblom.

”En plan för sjökvarteret ska presenteras”

- Vårt bidrag från staden har nästan halverats sedan 2011 och 2012, det är en bidragande orsak till att det blivit så här. Det säger stiftelsen Sjökvarterets verksamhetsledare Mikael Bergwall med anledning av det som stadsdirektören beskrev som en likviditetskris för stiftelsen.

Enligt honom håller man nu på och reder upp situationen.

- Vi håller på att få ordning på det hela nu, men min tjänst är bara på 60 procent och det är för lite när jag både ska sköta det löpande, hålla kontakt med myndigheter, samtidigt som vi försöker utveckla sjökvarteret.

Mikael Bergwall säger att en plan för sjökvarteret ska presenteras under våren.

- Jag kan säga att byggnation och utveckling kommer att ske, men vi återkommer till det i vår. Jag har en bra styrelse som hjälper till.

Från årsskiftet är det också meningen att en bokföringsbyrå ska handha faktureringen, så att mer tid ska frigöras för verksamhetsledaren.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »